Registrirajte se kot stranka zdaj in prejmite 12% popust na vse izdelke in prihranite 5 EUR ob svojem prvem naročilu*

*Na voljo za prvo naročilo novih registriranih strank v vrednosti nad 50 EUR (vkl. z DDV), oddano v 5 dneh po registraciji. Na voljo od 1.12.2021 do 31.01.2022.

€ 31,07
(Pokaži vse)
Količina:

    Ekskluzivno za Amway ga izdeluje podjetje Carapelli Firenze S.p.A. (podjetje ima certifikat UNI EN ISO 9001: 2000).

    Olivno olje vrhunske kakovosti, ki ga neposredno iz oliv iztisnejo izključno na mehanski način. Mešanica olivnih olj iz Evropske Unije.

    • Izdelano je ekskluzivno za Amway v sodelovanju s podjetjem Carapelli Firenze, vodilnim italijanskim izdelovalcem visokokakovostnih in ekskluzivnih izdelkov.
    • Vrhunska kakovost presega zakonske zahteve.
    • Izbrane so samo najboljše sredozemske olive, ki so pobrane ročno.
    • Nežno ravnanje s plodovi pomeni manj poškodb in zagotovi zelo nizko stopnjo kislosti (okoli 0,3 %).
    • Vsebuje oleinsko kislino, polifenole in vitamin E.

    Hranilna vrednost 100 ml 10 ml
    Energijska vrednost 3378 kJ (822 kcal) 338 kJ (82 kcal)
    Maščobe 91 g 9 g
    od teh
    Nasičene maščobe 14 g 1,4 g
    Enkrat nenasičene maščobe 69 g 6,9 g
    Večkrat nenasičene maščobe   8,0 g 0,8 g
    Ogljikovi hidrati 0 g 0 g
    od teh
    Sladkorji 0 g 0 g
    Prehranske vlaknine 0 g 0 g
    Beljakovine 0 g 0 g
    Sol 0 g 0 g

    V sredozemski kuhinji se olivno olje tradicionalno uporablja za vse načine priprave hrane (praženje, pečenje, žar, dušenje, prelive, marinade, kot sestavina za kuhanje, itd.). Zaradi dejstva, da se lahko nenasičene maščobe v olivnem olju pri visokih temperaturah uničijo, olivnega olja ne priporočamo za cvrtje, dolgotrajno pečenje na žaru in praženje.


    Opozorilo

    Hranite na sobni temperaturi, idealno pri 20° C. Zgoščevanje (motnost olja) se lahko pojavi pri hranjenju olja pod 7° C. To je normalen proces, saj se olivno olje navadno zgosti, vendar to ne vpliva na kakovost izdelka. Če se je olje zgostilo, ga hranite pri sobni temperaturi do 8 ur, da se vrne v tekoče stanje.