€ 50,25
(Pokaži vse)
Količina:

  Količina:

   Nutrilite™ rastlinski proteini zagotavljajo rastlinske proteine visoke kakovosti, ki zagotavljajo optimalen dnevni vnos, da ostanete v pogonu.*  

   Zakaj vam bodo všeč …

   Proteini so znani kot osnovni gradniki življenja, saj jih lahko najdemo v prav vsaki celici v telesu, kjer pomagajo popraviti poškodbe in tvoriti nove celice. Kot okvir pri kolesu so podporna struktura telesa in zagotavljajo ogrodje za naše kosti in mišice. Vendar pa odvečnih beljakovin ne moremo shranjevati, zato je stalen vnos bistvenega pomena. Predvidevate lahko, da s svojo prehrano zadostite potrebam svojega telesa, vendar pa lahko ob tem, da so glaven prehrambeni vir beljakovin mleko, jajca, sir in rdeče meso, če ste vegetarijanci, ne izpolnite svojih potreb.

   Nutrilite™ rastlinski proteini so uravnotežena in zdrava alternativa bolj tradicionalnim oblikam beljakovin in vsebujejo vseh devet esencialnih aminokislin, ki prispevajo k splošnemu zdravju. Nutrilite™ rastlinski proteini so hitri, enostavni in priročni, zmešate pa jih lahko v hrano ali pijačo, ne da bi vplivali na okus. Poskusite zmešati žlico teh beljakovin v svoj dnevni smuti po telesni vadbi.

    

   Dobro je vedeti …

   • Naravno prehransko dopolnilo.
   • Vsebujejo manj kot 0,5 g maščobe na obrok.
   • Enostavno prebavljivi.
   • V tem proteinskem prašku ne boste našli umetnih barvil, arom ali konzervansov.
   • Nekatera hrana je sicer bogata z beljakovinami, vendar pa lahko vsebuje tudi veliko holesterola, nasičenih maščob, soli in kalorij. Nutrilite™ rastlinski proteini so zdrava alternativa iz soje, pšenice in graha.
   • Ena žlica zagotavlja 8 g beljakovin na obrok. Vsi potrebujemo vsaj 0,83 grama beljakovin na kilogram telesne teže na dan. To pomeni, da potrebuje nekdo, ki tehta 60 kg, približno 50 g beljakovin na dan.*
   • Enostavno se dodajo v toplo ali hladno hrano ali pijačo, ne da bi vplivali na okus. Lahko ga poskusite dodati tudi v smuti za čisto moč, mandljevo bombo ali spomladansko razstrupljanje.
   • Zagotavlja ravnovesje vseh devetih esencialnih aminokislin. Izraz ‘Esencialne’ pomeni, da telo teh aminokislin ne more tvoriti samo, vključujejo pa histidin, izolevcin, levcin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan in valin.
   • Primerno za vegetarijance.
   • Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora.


   * Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti in mišične mase: https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/120209.

    
   POVPREČNO VSEBUJE   NA MERICO (10 g)  NA 100 g
   Energijska vrednost 170KJ/40Kcal 1700KJ/ 400Kcal 
   Maščobe 0,48 g 4,8 g
   od tega nasičene 0,06 g 0,6 g
   Ogljikovi hidrati 0,32 g 3,2 g
   od tega sladkorji 0 g 0 g
   Beljakovine 8 g 80 g
   Sol 0,23 g 2,3 g
   Pomembne aminokisline     
   Izoleucin 390 mg 3900 mg
   Leucin 660 mg 6600 mg
   Lizin 510 mg 5100 mg
   Metionin in cistin 220 mg 2200 mg
   Fenilalanin in tirozin 750 mg 7500 mg
   Treonin 310 mg 3100 mg
   Triptofan 120 mg 1200 mg
   Valin 400 mg 4000 mg
   Histidin 210 mg 2100 mg
   • Vsi, ki ne zaužijejo ustreznih količin mleka, mesa, sira ali druge visoko beljakovinske hrane.
   • Vsi, ki veliko telovadijo.
   • Vsi, ki jih skrbi vnos kalorij in maščob v prehrano.
   • Vsi, ki izpuščajo obroke, jedo manjše obroke ali menijo, da potrebujejo dodaten vnos beljakovin.
   • Otroci (starejši od treh let), mladostniki, starejši ljudje, nosečnice ali doječe matere, ki potrebujejo dodatne beljakovine.

   Priporočena dnevna količina

   Po potrebi dodajte eno zvrhano jedilno žlico (približno 10 g) praška mleku ali drugim pijačam, enkrat ali večkrat dnevno. 1 minuto hitro mešajte ali pretresajte v tesno zaprti posodi. Proteine lahko potresete tudi po žitaricah, dodate juham, solatam in drugim jedem. * Jedilna žlica velikosti 15 ml.


   Opozorilo

   Ni primerno za otroke mlajše od 3 let brez predhodnega posveta z zdravnikom. Embalažo hranite tesno zaprto. Hranite na suhem in hladnem mestu. Vsebina proizvoda se med dostavo lahko posede. Neto teža je zagotovljena.