DoubleX

NUTRILITE™ DOUBLE X™ & Daily

NUTRILITE Daily in NUTRILITE DOUBLE X predstavljata zanesljiva in trdna temelja za pomembne vitamine in minerale, saj pripomoreta k dobro uravnoteženi prehrani. Izdelki NUTRILITE so namenjeni podpori in krepitvi naravnih moči posameznika.

image/png;;;Good nutrition makes the difference.png

Dobra prehrana je izjemno pomembna

Vse naše najpomembnejše življenjske funkcije so odvisne od količine vitaminov in mineralov, ki nam pomagajo živeti zdravo in aktivno. Te pomembne hranilne snovi najdemo v različnih vrstah sadja in zelenjave, zato je uživanje raznolike hrane najboljši način za zadoščanje vsakodnevnih potreb po vitaminih in mineralih.

Sodoben življenjski slog nam ne dopušča vedno dovolj časa za ustrezno s hranljivimi snovmi bogato prehrano, pogosto pa celo izpuščamo obroke. Svežo hrano zaradi pomanjkanja časa velikokrat nadomeščamo s predpripravljeno hrano, zaradi česar pogosto uživamo hrano, ki ne vsebuje zadostnih količin hranilnih snovi. Prehranska dopolnila so dober dopolnilni vir manjkajočih hranil, ki nam lahko pomagajo zagotoviti uravnoteženo prehrano, optimalno zdravje in splošno dobro počutje.

image/png;;;Which nutrients are important.png

Zakaj so hranilne snovi pomembne?

Vitamini - vir življenja

Vitamini so bistveni za vse osnovne presnovne funkcije, kot je na primer presnova drugih hranilnih snovi in tvorbo krvnih celic, hormonov, genskega materiala in snovi živčnega sistema. Vitamine glede na kemijske lastnosti delimo na topne v vodi in topne v maščobah. V vodi topni vitamini so: vitamin C in vitamini B. V maščobah topni vitamini so: vitamini A, D, E in K.

Minerali - odlični strokovnjaki za posebne naloge

Minerali spodbujajo rast in obnovo vseh celic v telesu, igrajo pa tudi pomembno vlogo pri bolj zapletenih kemijskih reakcijah, posebno tistih v živčnem sistemu. Minerali, kot je kalcij, igrajo ključno vlogo pri obnavljanju kosti in zob. Železo mineral, ki je bistvenega pomena za pravilno delovanje hemoglobina, beljakovine v rdečih krvničkah, ki je odgovorna za prenos kisika v krvi, magnezij pa opravlja več kot 300 različnih biokemičnih funkcij v telesu.

Antioksidanti - naravna obramba

Prosti radikali z oksidacijo lahko poškodujejo DNK v celicah, kar v nekaterih primerih povzroča bolezni in pospeši staranje. Antioksidanti pomagajo ščititi celice telesa tako, da se borijo proti prostim radikalom, ki celice poškodujejo. Najbolj splošna antioksidanta sta vitamina C in E ter druge vitaminom podobne snovi, kot so: karotenoidi (alfa in betakaroten), likopen in lutein, pa tudi minerali v sledeh, kot je selen.

Fitohranila - čudež narave

Hranilne snovi v rastlinah so od nekdaj del kemijske sestave sadja in zelenjave. Šele nedavno nam je uspelo izločiti, identificirati in preučiti posamezna fitohranila, pri čemer smo ugotovili, da imajo ti številne koristne lastnosti. Raziskave v svetovnem merilu sedaj priznavajo dejstvo, da lahko hrana, bogata s fitohranili, spodbuja optimalno dobro počutje.

Fitohranila so naravne kemijske spojine, ki jih najdemo v rastlinah. Te močne naravne spojine pomagajo ščititi telo in uravnavajo optimalno učinkovitost ključnih vitaminov.

Multivitamini za različne namene - skozi celo leto

Pet obrokov sadja in zelenjave na dan. Takšno je pravilo. Ustrezen vnos vitaminov in mineralov je bistvenega pomena za krepitev imunskega sistema, normalno rast in razvoj ter spodbujanje celic in organov pri normalnem delovanju. Vendar pa je težko zagotoviti pravo količino, saj uravnotežene obroke pogosto nadomeščamo s predelano hrano. Alkohol, kofein in nikotin prav tako oropajo naše telo pomembnih vitaminov in mineralov.

Prehranska dopolnila seveda niso nadomestek za zdravo in uravnoteženo prehrano, so pa multivitamini zasnovani tako, da zagotavljajo dodaten vir manjkajočih vitaminov in mineralov, ki vam pomagajo doseči potrebno dnevno količino hranilnih snovi, ki jih mogoče z redno ne pridobite prehrano. Predstavljajo trden temelj bistvenih vitaminov in mineralov, ki pripomorejo k dobro uravnoteženi prehrani.

Odkrijte svoj optimalni jaz!

Blagovna znamka NUTRILITE ponuja dva multivitaminska multimineralna izdelka, ki zadovoljita različne prehranske potrebe in izboljšata vašo prehrano na naraven način, skozi vse leto:

  • NUTRILITE Daily vsebuje osnovno raven hranilnih snovi, da boste lahko vsak dan prepričani, da dobro skrbite za svoje telo.
  • Prehransko dopolnilo NUTRILITE DOUBLE X je napredna formula za prehransko podporo v obdobjih, ko so potrebe vašega telesa še večje.