Datum začetka veljavnosti: 25. maj, 2018

Amwayevo obvestilo o varovanju zasebnosti/piškotkih spletnega mesta

Obvestilo o varovanju zasebnosti/piškotkih spletnega mesta opisuje, kako Amway GmbH, Benzstrasse 11 b-c, D-82178 Puchheim (v nadaljnjem besedilu: »Amway«) uporablja osebne podatke, zbrane ali prejete od obiskovalcev (»obiskovalci«) te spletne strani (»spletna stran«). Opisuje tudi, kako uporabljamo osebne podatke, zbrane pri registraciji kot stranka (»stranka«). Opisuje, kako zbiramo ali prejemamo vaše osebne podatke, vrste osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, kako uporabljamo, delimo in zaščitimo te podatke, kako dolgo bomo te podatke hranili, vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov in kako nas lahko kontaktirate o naših postopkih varovanja zasebnosti.

Če ste Nosilec Amwayevega posla (»NAP«) ali Stalni kupec plus/Stani kupec, preberite naše obvestilo o varovanju zasebnosti NAP-ov in Stalnih kupec plus/Stalnih kupcev, ki vključuje informacije o tem, kako obdelujemo vaše osebne podatke, ko ste prijavljeni na spletnem mestu kot NAP ali Stani kupec plus/Stalni kupec.

Kako zbiramo ali prejemamo osebne podatke od vas ob obisku spletnega mesta

Amway zbira osebne podatke od vas prek vaše uporabe spletne strani na različne načine.

Lahko se odločite, da nam pošljete svoje osebne podatke in druge informacije prek različnih komunikacijskih kanalov, ki so vam na voljo v kategoriji »Kontaktirajte nas« na spletnem mestu (na primer Amwayevi e-poštni naslovi, telefonske številke ali spletni obrazci).

V kolikor vas prosimo, da nam posredujete svoje osebne podatke, bomo navedli, ali je zagotavljanje osebnih podatkov zakonska ali pogodbena zahteva ali zahteva, potrebna za sklenitev in/ali izvajanje pogodbe, in tudi, ali ste dolžni zagotoviti osebne podatke in možnih posledic, če osebnih podatkov ne posredujete.

Uporabljamo tudi piškotke ali podobne tehnologije, ki zbirajo določene podatke o uporabi spletnega mesta, ko dostopate do njega ter si ga ogledujete in uporabljate.  Piškotek je podatkovna datoteka, ki je nameščena na računalniku ali mobilni napravi, kadar jo uporabljate za obisk spletnih mest. Tretjim osebam ne omogočamo, da shranjujejo piškotke v vašo napravo. Dokler se ne prijavite na naše storitve, so vaši podatki anonimni in z vami ne moremo povezati nobenih podanih informacij. V spodnji tabeli je pregled piškotkov, ki jih uporabljamo, in zakaj jih uporabljamo.

 • Naslednji piškotek je ključnega pomena za delovanje našega spletnega mesta.

Ime piškotka

Namen

 

JSESSION

AWSELB

Cart-content

AWSELB
JSESSIONID (secure)
SS-SERVER-ID
Cart-content

ANID
CONSENT
1P_JAR
NID

dtCookie
dtLatC
dtPC
dtSa
rxVisitor
rxvt

Ta piškotek ohranja tehnično sejo

Ta piškotek se uporablja za uravnoteženje obremenitve

Ta piškotek shranjuje podatke o košaricah obiskovalcev

Ti piškotki spremljajo sejo in se uporabljajo za uravnoteženo nalaganje ali za shranjevanje podatkov o košarici za obiskovalce.

 

Piškotki družbe Google, ki se uporabljajo za varnost (recaptcha).


 

Piškotki družbe Dynatrace:
 spremljajo obiske v večkratnih zahtevah;
 merijo zakasnitev strežnika za spremljanje učinkovitosti;
 prepoznavajo ustrezne končne točke za prenašanje signala, vključno z ID-jem seje za povezavo;
 delujejo kot vmesna shramba za dejanja na strani;
 delujejo kot ID obiskovalca za povezavo sej;
 upravljajo časovne omejitve seje.

 

 • Naslednji piškotki niso bistveni za delovanje naše spletne strani in se običajno uporabljajo za zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšanje naših storitev.
   

Ime piškotka

Namen

Jezik

Ta piškotek si zapomni privzeti jezik uporabnika

_atuvc (AddThis)
_atuvs (AddThis)
AMCV, AMCVS, s_cc, s_invisit, s_ppv, s_ppvl, s_sq, S_vnum, utag_main (Adobe/Tealium)

AMCVS_*%40AdobeOrg
AMCV_*%40AdobeOrg
QSI_HistorySession (secure)
__cfduid
_hp2_id.*
_hp2_props.*
_hp2_ses_props.*
s_cc
s_invisit
s_vnum
utag_main
everest_session_v2
everest_g_v2
ev_sync_dd

__atuvc
__atuvs
loc (secure)
sshs (secure)
uvc (secure)
_js_datr (secure)
fr (secure)
sb (secure)
wd (secure)

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o uporabi naših spletnih mest s strani obiskovalcev, vključno s podatki poteka klikanja in dejavnosti na spletnem mestu. Informacije vključujejo število obiskovalcev spletnega mesta, od kod prihajajo obiskovalci in katere strani so obiskali. Vsi podatki, zbrani s temi piškotki, so anonimni in niso specifični za uporabnika, dokler se uporabnik ne prijavi kot NAP ali stranka.


Ti piškotki se uporabljajo v tržne namene, kot je na primer upravljanje in spremljanje delitev v družbenih medijih s pomočjo pripomočka AddThis.

Piškotke lahko v nastavitvah brskalnika onemogočite (na primer pod »Nastavitve« ali »Internetne nastavitve« brskalnika).  Vendar pa nekatere funkcije spletnega mesta morda ne bodo delovale pravilno, če onemogočite uporabo piškotkov.  Če želite podrobnejše informacije o upravljanju ali brisanju piškotkov, obiščite http://www.allaboutcookies.org/.

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo od obiskovalcev

Z zgornjimi piškotki v razdelku »Kako zbiramo in prejemamo vaše osebne podatke« zbiramo podatke o vaši uporabi spletne strani, IP-naslovu, vrsti brskalnika in operacijskem sistemu. Prav tako lahko za obdelavo vaših spletnih nakupov zbiramo podatke o plačilu in podatke v zvezi z vašimi priljubljenimi izdelki in vedenju med nakupovanjem.

Dodatno preko komunikacijskih kanalov, ki so na voljo na spletni strani »Kontaktirajte nas« zbiramo vaše kontaktne podatke, kot vaše ime in priimek, elektronski naslov, naslov, telefonska številka in številka faksa. Lahko tudi prostovoljno zagotovite druge podatke v povezavi z vašimi poizvedbami ali pripombami. Vendar vam svetujemo, da v zvezi z vami ne navedete več osebnih podatkov, kot je potrebno, da bomo lahko ustrezno odgovorili na vaše poizvedbe ali pripombe.

Kako zbiramo ali prejemamo osebne podatke od vas, ko se registrirate kot stranka

Amway zbira in prejema osebne podatke od svojih strank na različne načine.

Vaše osebne podatke zberemo, ko se na naši spletni strani prijavite kot stranka. Lahko se tudi odločite, da nam pošljete svoje osebne podatke in druge informacije prek različnih komunikacijskih kanalov, ki so vam na voljo v kategoriji »Kontaktirajte nas« na spletnih mestih (na primer Amwayevi e-poštni naslovi, telefonske številke ali spletni obrazci).

Osebne podatke naših kupcev prejemamo tudi od NAP-ov, s katerimi imajo zadevne stranke obstoječi odnos (na primer, ko kupci kupijo Amwayeve izdelke od NAP-a).

Vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo od strank

Če ste se registrirali kot stranka neposredno pri Amwayu, zberemo naslednje osebne podatke:

 • kontaktni podatki (npr. ime in priimek, poštni ali e-poštni naslov, številka faksa in telefonska številka),
 • datum rojstva,
 • informacije o prijavi, vklj. z uporabniškim imenom, ID povezave in geslom,
 • informacije o plačilu (npr. številka tekočega računa ali številke kreditnih kartic),
 • priljubljeni izdelki, nakupovalne navade, zgodovina nakupovanja in vedenje pri nakupovanju in
 • priljubljeni načini komuniciranja.

Ko komunicirate z nami, dodatno zbiramo preko komunikacijskih kanalov vaše kontaktne podatke, kot so vaše ime in priimek, elektronski naslov, naslov, telefonska številka in/ali številka faksa. Lahko tudi prostovoljno zagotovite druge podatke v povezavi z vašimi poizvedbami ali pripombami. Vendar vam svetujemo, da v zvezi z vami ne navedete več osebnih podatkov, kot je potrebno, da bomo lahko ustrezno odgovorili na vaše poizvedbe ali pripombe.

Druge vrste osebnih podatkov lahko obdelujemo le v izjemnih okoliščinah. Če bomo morali obdelati druge vrste vaših osebnih podatkov, se bomo prepričali, da ste obveščeni o obdelavi vaših osebnih podatkov in da za to obstaja veljavna pravna podlaga (npr. vaše soglasje).

Kako obdelujemo osebne podatke, ki jih zberemo od strank

Vaše osebne podatke obdelujemo samo v obsegu, ki je potreben (i) za izvedbo vaše pogodbe z nami ali za izvedbo korakov na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe z nami; (ii) za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti; ali (iii) za namene naših legitimnih interesov, vključno z delovanjem, vrednotenjem in izboljševanjem naših storitev; preprečevanje ter zaščito nas in drugih pred goljufijami, nepooblaščenimi transakcijami, terjatvami in drugimi obveznostmi; in zagotavljanje skladnosti s politikami podjetij in industrijskimi standardi. Za podjetja, kot je Amway, ki imajo globalne poslovne procese, je običajno tudi obdelovanje osebnih podatkov stranke za notranje administrativne namene. Kot je zahtevano po zakonu, smo skrbno uravnotežili naše legitimne poslovne interese in vaše pravice do varstva podatkov.

Zlasti obdelujemo osebne podatke, ki jih dobimo o vas, za naslednje namene:

 • urejanje vaše registracije kot stranka,
 • ustvarjanje in urejanje vašega spletnega računa,
 • odgovarjanje na vaše pripombe in poizvedbe,
 • obdelovanje vaših naročil izdelkov in storitev,
 • komuniciranje z vami,
 • vzpostavljanje stika med vami in vašimi NAP-i (vključno s posredovanjem vašega imena in priimka, naslova, telefonske številke ali e-poštnega naslova, nakupov ter zgodovine nakupov vašemu NAP-u),
 • upravljanje, ocenjevanje in izboljševanje naših storitev ter olajšanje uporabe naših spletnih strani,
 • izvajanje računovodskih, revizijskih, obračunskih in pobiralnih dejavnosti,
 • upoštevanje veljavnih zakonskih zahtev, industrijskih standardov in naše politike.

Kako delimo osebne podatke

Amway ne prodaja, posoja ali trguje z vašimi osebnimi podatki. Amway deli vaše osebne podatke z:

 • Entitetami v skupini Amway, katerim Amway razumno potrebno ali zaželeno razkrije osebne podatke.
 • NAP-om, da jim je omogočena komunikacija glede izdelkov, storitev in naročil v zvezi s poslovanjem podjetja Amway.
 • Ponudniki rešitev za infrastrukturo, platformo ali programsko opremo kot storitev, storitev za razvoj programske opreme, storitev vzdrževanja informacijskega sistema, storitev vodenja evidenc ali tržnih storitev znotraj ali zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«).

Vladnimi organi ali drugimi tretjimi osebami, če to zahteva zakon ali je razumno potrebno za zaščito pravic, pravnih interesov, lastnine ali za varnost drugih ali nas samih.

Mednarodni prenosi podatkov

Osebne podatke, ki jih zbiramo o vas, posredujemo entitetam v skupini Amway, vključno z Amwayjevo matično družbo Alticor Inc. Nekatere od teh entitet se lahko nahajajo v drugih državah, kot pa v državi, v kateri so bili podatki prvotno zbrani. Zakonodaja teh držav morda ne bo imela enake ravni varstva podatkov kot država, v kateri ste prvotno posredovali podatke.  Ko vaše osebne podatke posredujemo v druge države, podatke zaščitimo, kot je opisano v tem obvestilu o varovanju zasebnosti in v skladu z veljavno zakonodajo. Za osebne podatke, ki izvirajo iz EGP-ja in se posredujejo v države, za katere Evropska komisija ne priznava zadostne ravni varstva podatkov, smo uvedli Standardna določila EU o varstvu podatkov, ki varujejo vaše osebne podatke. Za več informacij o Standardnih določilih EU o varstvu podatkov obiščite spletno mesto https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en. Za več informacij o lokacijah entitet skupine Amway obiščite www.amwayglobal.com. Poleg tega so nekateri tretji ponudniki storitev, ki obdelujejo osebne podatke v našem imenu ali v imenu skupine Amway, locirani v državah zunaj EGP-ja, za katere Evropska komisija ne priznava zadostne ravni varstva podatkov. Za te primere je Amway uvedel ukrepe za zagotovitev, da so vaši osebni podatki ustrezno zaščiteni, vključno s tem, da ponudnik storitev tretjih oseb upošteva Standardna določila EU o varovanju podatkov ali zagotovi, da je ponudnik storitev tretje osebe certificiran z zasebnostnim ščitom EU-ZDA. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zaščitnimi ukrepi, ki smo jih uvedli za zaščito vaših osebnih podatkov, ko so posredovani izven EGP-ja, se obrnite na nas (vključno, ko imate vprašanja o tem, kako pridobiti kopijo ali pridobiti vpogled v te zaščitne ukrepe).

Kako varujemo osebne podatke

Vzdržujemo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne zaščitne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in sicer pred naključnim, nezakonitim ali nepooblaščenim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, dostopom, razkritjem ali uporabo.

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno za izpolnitev namenov, za katere jih zbiramo (glejte zgoraj v razdelku »Kako uporabljamo osebne podatke, ki jih zbiramo«), razen če zakon ne predpisuje drugače. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našimi praksami hrambe podatkov, se obrnite na nas preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov.

Povezave do drugih spletnih mest

Spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih mest, ki jih upravljajo tretje osebe, katerih informacije in prakse zasebnosti so drugačne od naših. Za informacije ali prakse zasebnosti, ki jih uporabljajo takšne tretje osebe, ne odgovarjamo. Priporočamo vam, da pred uporabo teh spletnih strani ali pošiljanjem kakršnih koli osebnih podatkov ali drugih informacije na teh spletnih straneh preberete zadevne izjave o zasebnosti.

Posodobitve obvestila o varovanju zasebnosti na spletni strani

Amway si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni to obvestilo o varovanju zasebnosti spletnega mesta. Če spremenimo to obvestilo o varovanju zasebnosti spletnega mesta, bomo posodobili datum začetka veljavnosti in te spremembe bodo veljavne po objavi. Priporočamo vam, da redno pregledujete obvestilo o varovanju zasebnosti spletnega mesta.

Vaše pravice

Vaše pravice v skladu z veljavno zakonodajo lahko vključujejo dostop do osebnih podatkov, ki jih obdelujemo o vas, pravico do popravljanja ali brisanja takšnih osebnih podatkov, pravico omejitve obdelave vaših osebnih podatkov in pravico do prenosljivosti podatkov. Če smo pridobili vaše soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da kadar koli prekličete svoje soglasje. To ne bo vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je zgodila na podlagi vašega soglasja pred njegovim umikom. Uveljavljanje teh pravic morate pisno sporočiti preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov. Če niste zadovoljni z našo obravnavo zahtevka, lahko vložite pritožbo pri nadzornem organu.

Imate tudi pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, ki temelji na zakonitih interesih družbe Amway. Kadar obdelujemo vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja, imate pravico kadar koli ugovarjati takšni obdelavi, vključno s profiliranjem, če je povezano z neposrednim trženjem. Če nasprotujete obdelavi za namene neposrednega trženja, vaših osebnih podatkov ne bomo več obdelovali v te namene.

Kako nas kontaktirate

Če imate kakršne koli pripombe ali vprašanja glede tega obvestila o varovanju zasebnosti/piškotkih spletnega mesta, če želite posodobiti podatke, ki jih hranimo o vas, ali uveljaviti svoje pravice, se lahko obrnete na svojo lokalno podružnico prek kontaktnega obrazca. Prav tako lahko kontaktirate našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov prek e-pošte (privacy@amway.com) ali pisno (Data Protection Officer, Benzstrasse 11 b-c, 82178 Puchheim, Nemčija).