Datum začetka veljavnosti: 01/08/2015

Amwayevo obvestilo o varovanju osebnih podatkov na spletni strani

V tem obvestilu o varovanju osebnih podatkov na spletni strani je opisano, kako Amway GmbH, Benzstrasse 11 b-c, D-82178 Puchheim (v nadaljevanju "Amway") uporablja osebne podatke, ki jih zbere ali prejme od obiskovalcev ("obiskovalci") te spletne strani ("spletna stran"). V njem je opisano, kako lahko zbiramo ali prejemamo vaše osebne podatke, kakšne vrste osebnih podatkov lahko zbiramo, kako te podatke uporabljamo, delimo in varujemo, kako dolgo jih hranimo, kakšne so vaše pravice in kako se lahko obrnete na nas glede naših praks varovanja osebnih podatkov.

Če želite več informacij o tem, kako lahko zbiramo in uporabljamo osebne podatke oseb, ki niso obiskovalci spletne strani, preberite našo politiko varovanja osebnih podatkov za nosilce Amwayevega posla/člane, če ste nosilec Amwayevega posla ("NAP") ali član/član Plus (kar vključuje informacije o tem, kako lahko uporabljamo vaše osebne podatke, kadar ste prijavljeni v spletno stran kot NAP ali član/član Plus).

Kako lahko zbiramo ali prejemamo vaše osebne podatke

Amway lahko zbira ali prejema vaše osebne podatke preko vaše uporabe spletne strani na različne načine.

Svoje osebne podatke in druge informacije nam lahko posredujete po različnih komunikacijskih poteh, ki so na voljo v razdelku "Kontakt" na spletni strani (npr. Amwayevi e-poštni naslovi, telefonske številke ali spletne vloge).

Uporabljamo lahko piškotke ali podobno tehnologijo, ki zbira določene informacije o uporabi spletne strani, kadar dostopate do spletne strani, jo gledate in uporabljate. Piškotek je podatkovna datoteka, ki se shrani v računalnik ali prenosno napravo, kadar ju uporabljate za obisk spletnih strani. Tretjim osebam ne omogočamo, da bi v vašo napravo shranile piškotke. V spodnji tabeli so navedeni in opisani piškotki, ki jih lahko uporabljamo.

 • Naslednji piškotek je ključnega pomena za delovanje naše spletne strani.

Ime piškotka

Namen

 

Cart-content

Ta piškotek shranjuje podatke o košarici za obiskovalce.

 

 

 • Naslednji piškotki niso ključnega pomena za delovanje spletne strani in jih na splošno uporabljamo za zagotavljanje, vzdrževanje ter izboljšanje naših storitev. Teh piškotkov ne nastavimo brez vašega dovoljenja.

Ime piškotka

 

Namen

Language

 

Ta piškotek si zapomni privzeti jezik za uporabnika.

POLL_LV_ID_*

Ta piškotek zaznamuje, da je uporabnik že izpolnil anketo.

 

QUESTIONNAIRE_LV_ID*

Ta piškotek zaznamuje, da je uporabnik že izpolnil vprašalnik.

 

amway_language_code

 

Ta piškotek si zapomni izbiro države uporabnika.

preview_permission_profile*

Ta piškotek shrani privzete nastavitve za uporabniški profil.

 

Preview_permission_attributes*

Ta piškotek shrani privzete nastavitve za uporabniške atribute.

 

footer_preview_*

Ta piškotek shrani privzete nastavitve za uporabniški profil in uporabniške atribute.

 

JSESSION

Ta piškotek ohranja sledenje tehnične seje.

 

CTSESSION

Ta piškotek ohranja sledenje tehnične seje.

 

Google Analytics, Coremetrics, Omniture, Tealeaf

Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij o uporabi naših spletnih strani s strani uporabnikov. Vsi podatki, ki jih zberemo s temi piškotki, so anonimni in se ne navezujejo na določenega uporabnika. Informacije vključujejo število obiskovalcev spletne strani, podatke o tem, od kod so prišli obiskovalci in katere strani so pogledali.

 

Piškotke lahko onemogočite v nastavitvah brskalnika (npr. v možnosti "Nastavitve" ali "Internetne možnosti" svojega brskalnika). Vendar pa upoštevajte, da nekatere funkcije spletne strani morda ne bodo pravilno delovale, če onemogočite uporabo piškotkov. Če želite več informacij o upravljanju ali brisanju piškotkov, obiščite http://www.allaboutcookies.org./.

Vrste osebnih podatkov, ki jih lahko zbiramo

Preko piškotkov, ki so našteti zgoraj v razdelku "Kako lahko zbiramo ali prejemamo vaše osebne podatke", lahko zbiramo informacije o vaši uporabi spletne strani, IP-naslovu, vrsti brskalnika in operacijskem sistemu. Za obdelavo vaših spletnih nakupov lahko zbiramo tudi podatke o plačilu ter podatke v povezavi z osebnimi izbirami izdelkov in nakupovalnim vedenjem.

Poleg tega lahko po komunikacijskih poteh, ki so na voljo v razdelku "Kontakt" na spletni strani, zbiramo vaše podatke za stik, kot je ime, e-poštni naslov, naslov, telefonska številka in številka faksa. Prostovoljno lahko posredujete tudi druge svoje podatke v povezavi s svojimi poizvedbami ali pripombami. Vendar pa vam priporočamo, da ne posredujete več osebnih podatkov, kot jih potrebujemo, da lahko ustrezno odgovorimo na vašo poizvedbo ali pripombo.

Kako uporabljamo zbrane osebne podatke

Vaše osebne podatke uporabljamo za naslednje: (i) obravnavamo vaše pripombe ali poizvedbe, (ii) obdelujemo vaše spletne nakupe, (iii) vzpostavljamo stik med vami in našimi nosilci Amwayevega posla, (iv) izboljšujemo spletno stran, vključno za boljšo uporabniško izkušnjo, in (v) diagnosticiramo težave z našimi strežniki. Če osebnih podatkov ne želite posredovati, vam morda ne bomo mogli ponuditi zgoraj navedenih storitev.

Če se registrirate kot stranka

Če se registrirate kot stranka, bomo morda zbirali naslednje vaše osebne podatke:

 • kontaktne podatke (npr. ime, naslov ali e-poštni naslov, številko faksa in telefonsko številko);
 • datum rojstva;
 • geslo;
 • davčne podatke v skladu z veljavnim zakonom;
 • podatke o plačilih (npr. številko bančnega računa ali številke bančnih kartic);
 • priljubljene izdelke, nakupovalne navade, nakupovalno zgodovino in obnašanje pri potrošnji;
 • priljubljene načine komuniciranja.

Druge podatke bomo zbirali le v izrednih primerih. Če bomo tovrstne osebne podatke o vas morali obdelati, se bomo prepričali, da za to obstaja veljavna zakonska osnova (npr. vaše izrecno soglasje).

Podatke o vas bomo morda uporabili za:

 • upravljanje vaše registracije kot stranka;
 • ustvarjanje in upravljanje vašega spletnega računa in odgovarjanje na vaša vprašanja;
 • obdelavo naročil izdelkov ali storitev;
 • komuniciranje z vami;
 • posredovanje vašega imena, naslova, telefonske številke ali e-poštnega naslova vašemu nosilcu Amwayevega posla;
 • omogočanje vaše uporabe spletne strani preko uporabe piškotkov (npr. za zagotovitev funkcij nakupovalne košarice, za shranjevanje prijavnih podatkov, nastavitev jezika itd.);
 • izboljšanje spletne strani, vključno s sledenjem in nadzorovanjem vaše uporabe spletne strani z uporabo piškotkov in za diagnosticiranje težav programske ali strojne opreme;
 • izvajanje računovodskih in revizijskih dejavnosti, zaračunavanja in izterjave ter
 • izpolnjevanje veljavnih zakonskih določil, industrijskih standardov in naših pravilnikov.

Če svojih osebnih podatkov ne želite dati na razpolago, vam ne bomo mogli nuditi prej omenjenih storitev.

Kako lahko osebne podatke posredujemo tretjim osebam

Amway vaših osebnih podatkov ne prodaja, daje v najem ali trguje z njimi. Amway lahko vaše osebne podatke posreduje samo:

 • subjektom v skupini Amway, kadar je razumno potrebno ali zaželeno, da jim Amway razkrije osebne podatke;
 • Nosilcem Amwayevega posla za komunikacijo glede nasvetov o izdelkih, nasvetov o naročilih, podatkov o izdelkih za tiste izdelke, ki jih naročite pri Amwayu, in Amwayeve poslovne priložnosti, ter
 • vladnim organom ali drugim tretjim osebam, če tako zahteva zakon ali je to razumno potrebno za zaščito pravic, premoženja in varnosti drugih ali nas samih.

Mednarodni prenosi podatkov

Vaše zbrane osebne podatke lahko prenesemo drugim Amwayevim podružnicam ali drugim subjektom Amwayevega matičnega podjetja Alticor Inc. Nekateri od njih so lahko v državah, ki se razlikujejo od države, v kateri so bili podatki prvotno zbrani. Raven zaščite podatkov z zakoni v teh državah morda ni enaka kot v državi, kjer ste prvotno navedli podatke. Pri prenosu vaših osebnih podatkov v druge države bomo te podatke zaščitili, kot je navedeno v tej politiki varovanja osebnih podatkov in v skladu z veljavno zakonodajo. Amwayevo matično podjetje Alticor, Inc. je certificirano v skladu z načeli zasebnosti varnega pristana, kot je dogovorjeno med Ministrstvom za trgovino ZDA, Evropsko komisijo in Švico glede zbiranja, shranjevanja, uporabe, prenosa in druge obdelave osebnih podatkov, ki se prenašajo iz Evropskega gospodarskega prostora ali Švice v ZDA. Ta program je priznala Evropska komisija v svoji Odločbi 2000/520/ES glede zagotavljanja ustrezne ravni varovanja osebnih podatkov. Če želite več informacij, poglejte Alticorjevo politiko varovanja osebnih podatkov po načelu varnega pristana na www.alticor.com/PrivacyPolicy.aspx. Če želite več informacij o naših mednarodnih prenosih podatkov, obiščite http://amway-europe.com/default.asp?zone=AboutAmway&lan=it&num=1.

Kako varujemo osebne podatke

Vzdržujemo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne zaščitne ukrepe, ki so zasnovani za varovanje vaših osebnih podatkov pred nenamernim, nezakonitim ali nepooblaščenim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, dostopom, razkritjem ali uporabo.

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Osebne podatke hranimo tako dolgo, kot je potrebno za namene, za katere zbiramo podatke (glejte zgornji razdelek "Kako uporabljamo zbrane osebne podatke"), razen če zakonodaja določa drugače. 

Povezave do drugih spletnih strani

Na spletni strani so lahko povezave do spletnih strani, ki jih vzdržujejo tretje osebe, zato se prakse glede informacij in varovanja osebnih podatkov razlikujejo od naših. Nismo odgovorni ali zavezani za prakse glede informacij ali varovanja osebnih podatkov, ki jih uporabljajo takšne tretje osebe. Priporočamo vam, da preberete izjave o varovanju osebnih podatkov za vse spletne strani tretjih oseb, preden uporabljate takšne spletne strani ali posredujete kakršne koli osebne podatke oziroma druge informacije na takšne spletne strani ali prek njih.

Posodobitve obvestila o varovanju osebnih podatkov na spletni strani

Amway si pridržuje pravico, da to obvestilo o varovanju osebnih podatkov na spletni strani lahko kadar koli spremeni. Če bomo to obvestilo o varovanju osebnih podatkov na spletni strani spremenili, bomo posodobili datum začetka veljavnosti in spremembe bodo začele veljati po objavi. Priporočamo vam, da obvestilo o varovanju osebnih podatkov na spletni strani redno pregledujete.

Vaše pravice

Vaše pravice po veljavni zakonodaji lahko vključujejo dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, pravico do popravljanja, brisanja ali blokiranja uporabe teh osebnih podatkov in pravico do ugovora glede določenega načina obdelave podatkov. Za uveljavljanje teh pravic je potrebna vaša pisna zahteva, naslovljena v skladu s spodnjimi navodili.

Kako se lahko obrnete na nas

Če imate pripombe ali vprašanja glede tega obvestila o varovanju osebnih podatkov, če želite spremeniti svoje obstoječe podatke ali uveljaviti svoje pravice, lahko pošljete e-poštno sporočilo lokalni podružnici. Lahko pa pišete tudi na naslov: amway_slovenia@amway.com.