Oblikovan za varno uporabo

Najbolj enostavna in najhitrejša pot za podpisovanje dokumentov prek spleta.

Najbolj enostavna in najhitrejša pot za podpisovanje dokumentov prek spleta.

Kaj je e-podpis?

Elektronski podpis ali e-podpis lahko nadomesti vaš lastnoročni podpis. Prednosti za poslovanje so hitrejše transakcije, manjše tveganje, boljši nadzor in preglednost. Največja prednost e-podpisa je enostavno in priročno potrjevanje digitalnih dokumentov na zakonit način.

Ali je zakonit in varen?

Skoraj vse industrijsko razvite države na svetu priznavajo e-podpis v okviru zakonodaje. Storitve Adobe eSignature upoštevajo najsodobnejše politike glede varnosti na spletu na vsakem koraku, kar vključuje kodo programa, omrežja in fizične funkcije. Poglejte priročnik Adobe eSignature Global Legal Handbook.

Zakaj naj uporabim e-podpis?

Spodaj je navedenih le nekaj izmed sicer številnih razlogov.

Hitro in stroškovno učinkovito

Varno in zakonito

Okolju prijazno

Kako deluje?

1. KORAK

Kliknite na gumb »Podpiši zdaj«

Z enim klikom odprite dokument in začnite s postopkom podpisovanja.

2. KORAK

Preberite dokument

Preberite obrazec in nato kliknite na gumb »Za podpis kliknite tukaj«.

3. KORAK

Podpišite se in zaključili se!

Lahko ste popolnoma prepričani, da je vaš e-podpis 100-odstotno varen in zakonit.

Pogosta vprašanja in odgovori

Kako poteka podpisovanje dokumenta?

Način e-podpisovanja poenostavlja postopek, saj vas vodi skozi dokument in vam na vsakem koraku pove, kako ravnati. Ko dokument pregledate, za podpis kliknite na okence za podpis in preprosto vtipkajte svoje ime. Sledite navodilom in izpolnite obvezna polja. Ko ste pripravljeni nadaljevati, samo kliknite na gumb "Naprej" levo spodaj. Po zaključku lahko pošljete dokument. Namig za pomoč: vedno preberite navodila na vrhu in dnu ekrana!

Ali lahko kdo spremeni dokument, po tem ko ga podpišem?

Vsak dokument, podpisan z e-podpisom je popolnoma varen in zaščiten pred spremembami. Da preprečimo morebitne dvome o varnosti podpisovanja, vam bomo kopijo podpisanega dokumenta posredovali na vaš e-naslov, takoj ko ga boste poslali.

Moj pravi podpis je videti popolnoma drugače. Kako je lahko veljaven?

Popolnoma običajno je, da je vaš e-podpis videti drugače od vašega lastnoročnega, saj je posredovan v digitalnem okolju. Čeprav se ne ujema z vašim lastnoročnim podpisom, je še vedno zakonit in veljaven.

Ali ni tako, da lahko vsak podpiše moj dokument?

Povezavo do dokumenta ste prejeli po e-pošti. Dokler ste edina oseba, ki ima dostop do tega e-maila, nimate razloga za skrb!