Oblikovan za varno uporabo

Najbolj enostavna in najhitrejša pot za podpisovanje dokumentov prek spleta.

Powered by Adobe

Kaj je e-podpis?

Elektronski podpis ali "e-podpis" lahko nadomesti vaš lastnoročni podpis. Prednosti za poslovanje so hitrejši vpis, manjše tveganje, boljša preglednost in sledljivost. Največja prednost e-podpisovanja je enostavno in priročno potrjevanje dokumentov v elektronski obliki na zakonit način.

Ali je zakonit in varen?

Elektronski podpis ali "e-podpis" lahko nadomesti vaš lastnoročni podpis. Prednosti za poslovanje so hitrejši vpis, manjše tveganje, boljša preglednost in sledljivost. Največja prednost e-podpisovanja je enostavno in priročno potrjevanje dokumentov v elektronski obliki na zakonit način. Adobe eSignature's Global Legal Handbook.

Zakaj naj uporabim e-podpis?

Spodaj je navedenih le nekaj izmed sicer številnih razlogov.

Kako deluje?

 

1. KORAK

Kliknite na gumb "Podpis Pogodbe".

Z enim samim klikom odprete dokument in začnete s postopkom podpisovanja.

2. KORAK

Preberite dokument

Preberite obrazec in nato kliknite na gumb "Podpis Pogodbe".

3. KORAK

Podpišite in zaključili ste!

Lahko ste popolnoma mirni, da je vaš e-podpis 100-odstotno varen in zakonit.

Pogosta vprašanja in odgovori

  • Način e-podpisovanja poenostavlja postopek, saj vas vodi skozi dokument in vam na vsakem koraku pove, kako ravnati. Ko dokument pregledate, za podpis kliknite na okence za podpis in preprosto vtipkajte svoje ime. Sledite navodilom in izpolnite obvezna polja. Ko ste pripravljeni nadaljevati, samo kliknite na gumb "naprej" levo spodaj. Po zaključku lahko pošljete dokument. Namig za pomoč: vedno preberite navodila na vrhu in dnu ekrana!

  • Vsak dokument, podpisan z e-podpisom je popolnoma varen in zaščiten pred spremembami. Da preprečimo morebitne dvome o varnosti podpisovanja, vam bomo kopijo podpisanega dokumenta posredovali na vaš e-naslov, takoj ko ga boste poslali.

  • Popolnoma običajno je, da je vaš e-podpis videti drugače od vašega lastnoročnega, saj je posredovan v digitalnem okolju. Čeprav se ne ujema z vašim lastnoročnim podpisom, je še vedno zakonit in veljaven.

  • Povezavo do dokumenta ste prejeli po e-pošti. Dokler ste edina oseba, ki ima dostop do tega e-maila, nimate razloga za skrb!